Skip to content

Què és llibertària

Llibertària és una associació nascuda a Catalunya al desembre de 2021 per donar resposta i suport integral a les persones que senten vulnerats els seus drets i llibertat davant el moment distòpic actual.

Som un espai de confluència que, des de la serenor i la plena humanitat, estem teixint una estructura proactiva que acull i respon a les necessitats de tota persona que no senti com a pròpia la deriva social, política, sanitària, jurídica, econòmica,… Per això, oferim recursos i alternatives al marc imposat que tant s’allunya de l’essència de l’existència humana.

Col·laborem amb tu per deixar de ser víctimes del sistema i eixir com a protagonistes d’una visió més humana, inclusiva i lliure.

Qui som?

Som ciutadans d’àmbits professionals molt diversos que treballem per construir una societat més justa, solidària i col·laborativa.

Englobem multitud de sectors que ens permeten treballar multidisciplinàriament en diversos fronts simultanis: des d’equips jurídics, sanitaris, científics, docents o documentals a professionals del món terapèutic, l’alimentació o la cultura.

Treballem com un gran engranatge, que és el resultat de la dedicació desinteressada i vocacional de tots els membres actius.

Aquesta diversitat ens enriqueix i és la nostra força per treballar de forma creativa amb rigor, constància i honestedat per a la llibertat.

A qui es dirigeix Llibertària?

A les persones desencantades amb la societat actual, que detecten les dissonàncies del sistema però no saben on acudir ni com enfrontar-s’hi. Llibertària és un oasi des d’on construir una alternativa millor.

A tot aquell que, en el seu procés vital, necessiti acompanyament i orientació. A Llibertària trobarà informació, respostes i persones que es troben (o s’han trobat) en la mateixa situació.

A tota persona que vulgui participar activament de l’associació, comprenent i respectant els nostres valors primordials (respecte, amor a la vida i ganes d’aprendre). Tot aquell que vulgui compartir i aportar coneixements serà benvingut a Llibertària, la llar que acull sense judici.

Objectius

Defensar i restablir els drets i llibertats individuals i col·lectius vulnerats reiteradament pel sistema.Donar accés i fer difusió d’informació rellevant, rigorosa i veraç que no recull el discurs únic oficialista i institucional.Oferir suport integral per atendre les necessitats dels nostres membres en diversos àmbits (jurídic, sanitari, docent, científic, pedagògic, terapèutic, alimentari…)Acompanyar en els processos vitals i de canvi, proveint una xarxa assistencial diversa i propera.Promoure espais i canals de participació, oferint eines i recursos que s’orientin a l’apoderament personal i a la sensibilització social.Treballar en xarxa amb altres organitzacions per ampliar l’impacte de la nostra tasca.Analitzar, estudiar i oferir eines que retornin a l’individu la sobirania culturalment delegada en molts àmbits.Crear una xarxa de recursos i una borsa de professionals multidisciplinaris afins a disposició dels nostres associats (llistat d’advocats, metges, terapeutes, periodistes, agricultors, etc… que ofereixin els seus serveis seguint la filosofia de Llibertària…)

Visió

Convertir-nos en una associació de referència que serveixi de punt de trobada per a tot aquell que no s’identifica amb el discurs oficial actual. Esdevenir un motor de transformació social per construir una societat més humana, justa i solidària on totes les persones puguin desenvolupar-se conscientment des de la llibertat.

Valors

Determinació – malgrat les adversitats, treballem amb força i constància per assolir els nostres objectius. Ens hi juguem massa.

Independència – sense vinculacions amb corrents polítiques ni poders fàctics.

Llibertat- Llibertària ha de vetllar per la llibertat de l’individu sobirà que, amb coneixement, decideix cada pas que dóna.

Col·laboració – entre individus, entre col·lectius, entre societats. Per compartir, créixer, aprendre i fer-nos forts.

Acceptació Respectuosa – de qualsevol elecció lliure que prengui qualsevol individu. La realitat no és una moneda de dues cares.

Transformació Social – com a individus, cap a una maduresa holística i integral que contempli tots els nostres plans en pro d’una evolució del col·lectiu.